“4 kezes” vacsoraest
Időpont: október 13. 18:00-
Helyszín: Galéria12 kávézó
Egy különleges vacsorára készülünk, ahol Csetvei Krisztina boraihoz 2 tehetséges chef 4 keze munkája kerül az asztalra!
Szeretettel mutatom be Tischler Petra és Dudás Péter Krisztián chefeket!
Különleges eseménnyel várunk titeket, hiszen az est alapanyagait Petra saját maga termesztette szekszárdi kertjében.
A 4 kezes vacsoraestre a férőhelyek száma limitált és regisztrációhoz kötött (regisztráció: info@csetveipince.hu).
A vacsoraest ára: 30.000 Ft/fő és a következőket tartalmazza:
Bor és ételsor:
Petra házi kovászos kenyere és kencék a kamrájából & fogadó ital (buborék)
1. Ezerjó Amfora 2021
Osztriga trió: friss, marinált és posírozott osztriga toppingokkal
Osztriga trió: friss, marinált és posírozott osztriga toppingokkal
2. Napholdcsillag 2021
Füstös makréla, sült paradicsom, shoyu koji, gomba
Füstös makréla, sült paradicsom, shoyu koji, gomba
Suimono leves: ázsiai ‘tiszta’ halleves, savanyított algákkal, garnéla
3. Pinot Noir 2021
Hideg marhasült, cékla, piros gyümölcsök, radicchio
Hideg marhasült, cékla, piros gyümölcsök, radicchio
4. Zöldveltelini 2021
Kacsa, mandula satay curry, friss káposzta
Kacsa, mandula satay curry, friss káposzta
5. Drágakő 2021
Desszert: Szezám, Zöld tea, Szőlő
Desszert: Szezám, Zöld tea, Szőlő
Bemutatkozás:
Az ételeket készíti:
Tischler Petra – chef
Tischler Petra – chef
Tischler Petra méltán ismert a fine dining körökben, hiszen megjárta London és Amerika több konyháját kiváló séfektől tanulva, majd a Michelin csillagos Costes Downtownban dolgozott sous chefként. Az ázsiai ízek és halételek közel állnak hozzá, így fogásaiban mindig megjelenik egy izgalmas kis csavar. Petra kitartóan követi az álmait, így elindította egyéni vállalkozását (Private Dining Experience by TSCH), ahol privát megkeresésekre tart interaktív vacsoraesteket, workshopokat.
Dudás Péter Krisztián – chef
Az elmúlt 15 évben több helyen megfordult a világban és itthon egyaránt.
Konyhafőnök helyettesként Mogyorósi Gábor mellett dolgozott a Laci!Konyha! és az Alabárdos éttermekben.
A pécsi Susogó étteremben konyhafőnökként tevékenykedett 3 évig, mely abban az időszakban élvonalbeli helynek számított a magyar gasztropalettán.
Élt Lettországban valamint közel másfél évet töltött Tahitin. Lehetősége volt ikonikus Michelin csillagos éttermekben is sztázsolni Londonban és Salzburgban. ( Pollen Street Social, Ikarus Hangar-7 )
Az Ádám Csaba féle Olimpiában, a Costes Downtown sous-chefjeként valamint Bernát Dániellel is dolgozott, mely időszakok szintén formálták filozófiáját az ételkészítésben.
Konyhafőnök helyettesként Mogyorósi Gábor mellett dolgozott a Laci!Konyha! és az Alabárdos éttermekben.
A pécsi Susogó étteremben konyhafőnökként tevékenykedett 3 évig, mely abban az időszakban élvonalbeli helynek számított a magyar gasztropalettán.
Élt Lettországban valamint közel másfél évet töltött Tahitin. Lehetősége volt ikonikus Michelin csillagos éttermekben is sztázsolni Londonban és Salzburgban. ( Pollen Street Social, Ikarus Hangar-7 )
Az Ádám Csaba féle Olimpiában, a Costes Downtown sous-chefjeként valamint Bernát Dániellel is dolgozott, mely időszakok szintén formálták filozófiáját az ételkészítésben.
A borokat készíti:
Csetvei Krisztina – borász
2011-ben alapította családi segítséggel a móri Csetvei Pincét. Műszaki egyetemi diplomával, egyetlen hordó borral mutatkozott be, ami a Napholdcsillag nevet viselte és sokan most is emlegetik. Borait itthon és külföldön is kiváló éttermek tartják és kóstoltatják. Elkötelezett híve az Ezerjónak! 2012 óta a londoni IWC meghívott borbírálója, 2017 óta a Csetvei Kert üzemeltetője. 2020-ban 5 borász társával megalapították a WeLoveMór Outdoor rendezvénysorozatot ès nevéhez fűződik a Nemzetközi Ezerjó Nap létrehozása. Büszke kiváló Csapatára, organikus szőlőskertjére, móri területek mellett a Somlói borvidéken is van saját szőlőjük.
Szeretettel várunk,
Petra Péter Krisztina és
Laczi János házigazda