3.500 Ft
A bor típusa: Száraz, fehér
Szőlőfajta: Ezerjó 100%
Alkohol: 11% vol.
Termőterület: Mór
Szüret: Kézi szüret
Készítési mód: Kíméletes préselés, spontán erjesztés amfora, hordó és acél tartályokban.
Minőségi szint: Premium
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C
A vénhegyi ezerjónkat (organikus szőlőskertünkből) szeptember elején szüreteltük. Kíméletes préselést követen a mustot a pincében egy éjszakán át ülepitettük, majd 1 amfora, 1 magyar tölgyfa hordó és 1 acél tartályban spontán erjesztettük. Az ezerjóra jellemző neutrális, citrusos ízvilág, sósság, frissesség a kortyban. Komplex és sokrétű a korty. Kiváló kisérője előételeknek, tengeri halaknak és könnyű, sült húsételeknek is.
Tömeg | 1,3 kg |
---|