7.000 Ft
A bor típusa: Félszáraz, rosé
Szőlőfajta: Pinot noir és Kékfrankos (50-50%)
Alkohol: 13,5% vol.
Termőterület: Mór
Szüret: Kézi szüret
Készítési mód: Kíméletes préselés, héjon áztatás, spontán erjesztés, derítetlen, szűretlen.
Minőségi szint: Premium
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-13 °C
A vénhegyi kékfrankost és pinot noirt szeptember 3-án szüreteltük organikus szőlőskertünkből. Rövid héjon áztatást és préselést követen a mustot tartályban és részben hordóban spontán erjesztettük és érleltük. Sillerre emlékeztető szín világ, érett piros bogyós gyümölcsök jellemzik (főként meggy), kis maradék cukorral palackozva, szép savak, frissesség a kortyban és némi buborék ami játékossá teszi a bort. Derítetlen, szűretlen, kén hozzáadása nélkül palackozott bor.
Tömeg | 1,3 kg |
---|